Veelgestelde vragen

 

1. Wat zijn feromonen?

2. Scheiden mensen van nature ook feromonen af?

 

3. Welke feromonen worden meestal in menselijke feromonenproducten gebruikt?

Ook al zijn er meer dan 50 verschillende menselijke feromonen, er worden voornamelijk drie types gebruikt in synthetische menselijke feromonenproducten.

 

- ANDROSTENON (5-Alfa-Androst-16-en3-one): Androstenon produceert een uitstraling van kracht, agressie en dominantie, en wordt voornamelijk afgescheiden in de oksel zweetklieren, in het bijzonder bij mannen. Vrouwen worden er door aangetrokken terwijl mannen er juist voor uit de weg gaan. Door onafhankelijke onderzoeken is aangetoond dat wanneer van een rij met tien gelijke stoelen er een wordt besprenkeld met Androstenon, vrouwen er vaker er op gaan zitten dan op de andere stoelen. Dit experiment is succesvol met telefooncellen herhaald. Er kwam niet alleen naar voren dat de besprenkelde telefooncellen vaker door vrouwen werden gebruikt maar ook dat de gemiddelde duur van de telefoongesprekken langer was.

Men denkt, aangezien de stoelen en telefooncellen niet verschillen w.b.t. het geursignaal en zeer zeker niet bedreigend zijn, dat vrouwen onbewust door de besprenkelde stoelen en telefooncellen worden aangetrokken, als waren het een soort van onzichtbare veilige toevluchtsoorden.

In beide experimenten reageerden mannen anders. Zij vertoonden juist de neiging om de besprenkelde stoelen en telefooncellen te mijden. Men veronderstelt dat mannen uit een territorium weg blijven dat ogenschijnlijk geclaimd is door een dominanter mannetje dan zij zelf. De marktwaarde van Androstenon varieert voor kleine hoeveelheden van euro 14.500,- per gram tot euro 4.600,- in bulkhoeveelheden.

 

- ANDROSTENOL (5Alfa Androst-16-en-3Alfa-ol): Androstenol komt ook voor in zweet. Het wordt geassocieerd met jeugdelijke vruchtbaarheid. Rond het Chemische formule van Androstenoltwintigste levensjaar is de productie van deze stof op z'n hoogst, om vervolgens weer snel af te nemen. Het interessante effect van deze chemicaliën is dat het de indrukken, perceptie, en beoordelingsvermogen van mensen kan beïnvloeden.

Een groep testpersonen werd verteld dat ze aan een experiment mee zouden gaan doen dat tot doel had te testen hoe de stress van het dragen van een mondkapje hun beoordelingen en beslissingen zou beïnvloeden. Vervolgens werd hun foto's getoond van mannen, vrouwen, dieren, bomen, en gebouwen en gevraagd de foto's te beoordelen m.b.t. agressiviteit/passiviteit, aantrekking/afstoting vriendelijk-/onvriendelijkheid, etc. terwijl ze het kapje droegen. Ieder van de deelnemers werd twee maal getest in twee weken tijd. Wat ze niet werd verteld was dat in een van de twee keren een kleine hoeveelheden Androstenol op de mondkapjes werd aangebracht. Er werd ze beide keren exact dezelfde foto's getoond en de resultaten waren duidelijk verschillend met de aanwezigheid van Androstenol. De beoordeling van de gebouwen en bomen veranderde nauwelijks. De dieren werden beoordeeld als onstuimig, meer onvoorspelbaar, maar het werkelijke verschil was met de foto's van andere mensen. Zowel mannen als vrouwen werden beoordeeld als gevoeliger, beter, intelligenter, seksueel aantrekkelijker, warmer, vriendelijker, en zelfverzekerder. Zakenmensen hebben gemerkt dat het voordelen heeft in relaties met hun klanten. Ouderen profiteren ook van de effecten en merken subtiele veranderingen in het gedrag van anderen naar hun toe.

 

- COPULINEN: Copulinen zijn diverse kleine (C2 tot C6) vetzuren die voorkomen in de vaginale afscheidingen van volwassen vrouwen. Er is gebleken dat copulinen een ontspannend effect op mannen hebben. En ervan uitgaande dat spanning en stress een van de hoofdoorzaken is van impotentie bij mannen, is dit een gunstig resultaat. Ze worden het meest geproduceerd tijdens de vruchtbare periode in de maandelijkse cyclus van de vrouw, kort voor de eisprong, en zenden een duidelijk signaal tot beschikbaarheid voor geslachtsgemeenschap uit. De hoeveelheid geproduceerde copulinen neemt drastisch af bij vrouwen die aan de pil en in de menopauze zijn.

 

 

4. Hoe werken feromonen?

5. Was is het Vomeronaal Orgaan (VNO)?

6. Als je feromonen niet kan ruiken, hoe komt het dan dat mensen vragen "wat is dat geurtje dat je draagt?"

7. Wat voor reacties kan je verwachten bij het dragen van feromonen?

8. Werken feromonen ook voor gay's en lesbiennes?

9. Werken feromonen voor iedereen?

10. Waarom werken feromonen beter bij mensen die je (nog) niet kent?

11. Zijn de feromonen in jullie producten van menselijke of dierlijke afkomst?

12. Hoe moeten feromonen bewaard worden?

13. Hoe lang kunnen feromonen bewaard worden?

14. Zijn er mogelijke bijwerkingen?

15. Is het mogelijk om van feromonenproducten allergische reacties te krijgen?

16. Hoe moet je feromonenproducten gebruiken?

17. Hoe lang duurt de werking wanneer aangebracht op de huid of kleding?

18. Hoe lang doe je met een flesje feromonen?

19. Is het mogelijk om feromonen met normale parfums te combineren?

20. Op welke plaatsen kunnen feromonen gebruikt worden?

21. Redenen om feromonen te gebruiken.

22. Over onze producten.